Наистина изискано: Тирамису с лимончело


Наистина изискано: Тирамису с лимончело
Снимка: Istock

Тирамисуто е традиционен италиански десерт с бишкоти, напоени с кафе и обогатени с крем от маскарпоне. Но знаете ли, че има и "по-лека", освежаваща версия, пълна с витамин С? Днес ви представяме рецепта за тирамису с лимончело, с която да блеснете пред гостите си.

Необходими продукти за сиропа с лимончело:

240 мл ликьор лимончело

240 мл вода

100 г захар

180 мл прясно изцеден лимонов сок

40 бишкоти

Вижте още: По-вкусен от купешкия: Домашен течен шоколад

Необходими продукти за крема с маскарпоне:

450 г маскарпоне

350 г разбита сметана

150 г сладко от лимон

60 г пудра захар

Начин на приготвяне:

В тенджера загрейте лимончелото, водата, захарта и лимоновия сок на умерена температура и при често разбъркване до пълното разтваряне на захарта. Оставете сиропа настрана да се охлади до стайна температура.

През това време разбийте с миксер сметаната на сняг. Разбъркайте пудрата захар в нея.

В отделна купа смесете маскарпонето с лимоновото сладко. Внимателно разбийте сметана в сместа от маскарпоне и лимон.

Потопете бишкотите в лимончело сиропа и ги наредете в огнеупорния съд, в който ще приготвяте десерта.

Подредете бишкотите една до друга на един ред, така че да покрият изцяло дъното на тавата. Намажете сиропираните бисквити с половината от маскарпонето, разбитата сметана и лимоновия крем.

Върху сместа се нареждат потопените в сироп бишкоти и се завършва целият десерт с останалия крем. Накрая украсете тортата с малко лимонова кора

Охладете десерта в хладилник за поне шест часа или цяла нощ.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама