Мързелива баница


Мързелива баница

Бърканата баница, позната още като мързелива баница беше изключително популярна през 80-те и 90-те години, когато се приготвяше в много български къщи. Рецептата за бъркана баница е толкова лесна за приготвяне и толкова бърза, че може да бъде изпълнена за закуска, дори и през седмицата, когато вечно времето не достига.

Необходими продукти:

4 яйца

1 чаена чаша кисело мляко

1/2 чаена чаша олио

1 чаена лъжица хлебна сода

14 супени лъжици пълнозърнесто брашно

100 грама сирене

1/2 чаена лъжица сол

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за бъркана баница е подготовката на течната смес. Разбивате яйцата, след което към тях добавяте киселото мляко, с разбърканата в него хлебна сода. Добавяте и солта, олиото, както и брашното и отново разбърквате добре, когато се получи хомогенна смес. Накрая добавяте и натрошеното сирене.

В тава поставяте хартия за печене, или пък я поръсвате с брашно. Изливате сместа и печете бърканата баница в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 25 минути, докато придобие апетитен златист цвят, като проверявате дали е изпечена като я бучнете с клечка за зъби - ако излезе суха, то значи е изпечена.

Изчаквате бързата баница да изстине и сервирате с кисело мляко и любим мармалад, например мармалад от сини сливи.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама