Ако искате наистина да впечатлите гостите си, тази рецепта за оризови кюфтета наистина ще ги очарова. Те са подходящи и за вегетарианци.
Необходими продукти за кюфтета от ориз:
200 г варен ориз
2 малки глави червен лук
2 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжичка смлян черен пипер
щипка чили
1/2 чаена лъжичка магданоз
2 яйца
галета
Вижте още: Ще си оближете пръстите: Постна руска салата
Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете лука на ситно и го запържете в олиото до златисто кафяво, след което добавете ориза и го задушавайте с периодично разбъркване и го залейте с вода.
Когато оризът се свари, добавете подправките, разбъркайте и оставете да изстине.
Добавете яйцата, магданоза и галетата към ориза, разбъркайте до получаването на еднородна смес, която не трябва да е много кашеста или твърда.
Оформете кюфтетата с ръце и ги изпържете в олио от всяка страна до златисто кафяво.
Можете да използвате кокосово масло или друго масло по ваш избор.