Много вкусна вегетарианска лазаня


Много вкусна вегетарианска лазаня
Снимка: Istock

За тази лесна зеленчукова лазаня са ви необходими само няколко съставки.

Необходими продукти за вегетарианска лазаня:

3 червени чушки, нарязани на едри парчета

2 патладжана, нарязани на филийки с дебелина

8 супени лъжици зехтин

300 г кори за лазаня

125 г моцарела

шепа чери домати, разполовени

За доматения сос:

1 с.л зехтин

2 глави лук, нарязани на ситно

2 скилидки чесън, нарязани

1 морков, нарязан на едро

2 с.л. доматено пюре

200 мл бяло вино

3 х 400 г консерви нарязани домати

1 връзка босилек

За белия сос:

85 г масло

85 г обикновено брашно

750 мл мляко

Вижте още: Печени крекери с бекон и пармезан

Начин на приготвяне:

За да направите доматения сос, загрейте зехтина в тенджера. Добавете лука, чесъна и моркова. Гответе 5-7 минути на среден огън, докато омекнат. Увеличете малко котлона и разбъркайте доматеното пюре. Гответе за 1 минута, налейте бялото вино, след това гответе още 5 минути, докато се намали с две трети. Залейте с наситнените домати и добавете листата босилек. Оставете да заври, след което оставете да къкри 20 минути. Оставете да изстине, след което разбийте в кухненски робот.

За да направите белия сос, разтопете маслото в тенджера, добавете брашно, след което гответе за 2 минути. Разбийте бавно млякото, след което го оставете да заври, като разбърквате. Намалете котлона, след което гответе, докато сосът започне да се сгъстява. Ще се съхранява, охладено, в хладилника до три дни или замразено за три месеца.

Загрейте фурната на 200C. Намажете леко с масло две големи тави за печене и добавете чушките и патладжаните. Поръсете със зехтина, подправете добре, след което печете 25 минути, докато покафенеят леко.

Намалете фурната до 180C. Намажете леко с масло огнеупорен съд с размери 30 x 20cm. На дъното се нарежда слой от зеленчуците, след което се залива с една трета от доматения сос. Отгоре покрийте с кори за лазаня, след това поръсете върху една четвърт от белия сос. Повторете, докато имате три слоя паста.

С лъжица налейте останалия бял сос върху макароните, като се уверите, че цялата повърхност е покрита, след това разпръснете върху моцарелата и чери доматите. Печете 45 минути, докато шупне и стане златисто.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама