Постите, които започнаха на 15 ноември и продължават до 24 декември, са отличен начин да пречистим тялото и душата си. Но от гледна точка на храненето е доста трудно какво да сготвите, така че да може да се яде и от онези членове на семейството, които не ги спазват. Тази постна мусака е решението на проблема ви.
Необходими продукти за постна мусака:
1 кг картофи
3 моркова
200 г замразен грах
2 глави лук
3 червени чушки
200 г тофу
1 ч.л. сол
2 с.л. олио
Вижте още: Не сте яли по-вкусна постна баница с булгур
Начин на приготвяне:
Обелваме и нарязваме картофите и морковите. Сипваме ги заедно със замразения грах в тенджера и наливаме вода, колкото да покрие зеленчуците.
Варим около 15 минути и добавяме нарязаните на дребно лук и чушки.
Варим до сгъстяване, добавяме олиото и солта, разбъркваме и прехвърляме в тавичка.
Отгоре настъргваме тофуто и запичаме мусаката за 15 минути до леко зачервяване.