Необходими продукти:
500 г печурки
1 голям морков
1 червена чушка
4 скилидки чесън
3 с.л. брашно
3 с.л. растително масло
70 г краве масло
1 ч.л. черен пипер
2 ч.л. сух копър
сол - на вкус
Вижте още: Уникално вкусни макарони с кайма за работещи домакини
Начин на приготвяне:
Почистените и измити гъби се нарязват на четири, пънчетата също. Една от гъбите се оставя настрани.
Поставят се на котлона в литър и половина подсолена вода да поврат 20 минути.
В тиган с олио се запържва ситно нарязаната гъба. Добавят се нарязаните морков и чушка. Задушават се.
Прибавят се скилидките чесън, смачкани и нарязани, и брашното. Изпържват се леко и се налива от гъбения бульон. Всичко се връща при гъбите.
Добавят се подправките. Ври 10 минути. След като се свали гъбената супа от огъня, се добавя кравето масло.