Много вкусна гъбена чорба


Много вкусна гъбена чорба
Снимка: iStock

Необходими продукти:

500 г печурки

1 голям морков

1 червена чушка

4 скилидки чесън

3 с.л. брашно

3 с.л. растително масло

70 г краве масло

1 ч.л. черен пипер

2 ч.л. сух копър

сол - на вкус

Вижте още: Уникално вкусни макарони с кайма за работещи домакини

Начин на приготвяне:

Почистените и измити гъби се нарязват на четири, пънчетата също. Една от гъбите се оставя настрани.

Поставят се на котлона в литър и половина подсолена вода да поврат 20 минути.

В тиган с олио се запържва ситно нарязаната гъба. Добавят се нарязаните морков и чушка. Задушават се.

Прибавят се скилидките чесън, смачкани и нарязани, и брашното. Изпържват се леко и се налива от гъбения бульон. Всичко се връща при гъбите.

Добавят се подправките. Ври 10 минути. След като се свали гъбената супа от огъня, се добавя кравето масло.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама