Много вкусен: Тутманик с пълнозърнесто брашно


Много вкусен: Тутманик с пълнозърнесто брашно
Снимка: istockphoto.com

Днес ви представяме един много по-здравословен вариант на обичания от малки и големи тутманик.

Необходими продукти за тутманик с пълнозърнесто брашно:

2 яйца

1 ч.ч. кисело мляко

1 ч.л. сода за хляб

10 с.л. шарлан

1 ч.л. хималайска сол

3 щ чубрица

1 ч.ч. извара

2 ч.ч. пълнозърнесто брашно

Вижте още: Много вкусно: Спанак с ориз

Начин на приготвяне:

Разбъркваме с телена бъркалка яйцата, докато образуват лека пяна. Добавяме киселото мляко с активираната сода и след това останалите продукти - шарлан, хималайска сол, чубрица.

Сипваме малко по малко брашното при постоянно разбъркване с телената бъркалка. Накрая е ред на изварата (може да се замени и със сирене), която добавяме последна, за да не се раздроби на много ситно при смесването на всички продукти.

Изсипваме сместа в тава с хартия за печене и печем около 30 минути на 180-200 градуса до тъмно златист загар.

След като е готов тутманикът, още горещ го намазваме с малко шарлан или масълце отгоре. Нарязваме го на парчета и поднасяме топъл.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама