Този сръбски хляб се нарича Проя и е идеален както за добавка към основното ястие, така и за самостоятелна закуска.
Необходими продукти за Проя:
4 яйца
1/2 глава кисело зеле
1 глава лук
2 скилидки чесън
масло
200 г гъби
200 г полента
700 мл вода
сол на вкус
Вижте още: Много вкусни холандки кюфтенца от телешко и картофи
Начин на приготвяне:
Половината от гъбите се запържват в тиган, след което се добавя нарязаното зеле. Налейте водата и подправките, след което оставете да къкри до омекване на зелето. Добавете суровата полента и разбъркайте, докато получите гъста смес. Прибавете към сместа яйца и разбъркайте хубаво. Изсипете получената смес в тава, намазана с олио и поръсете с останалите гъби, които предварително сте нарязали и изпържили.
Проята се слага в загрята на 200 градуса фурна и се пече 20 минути.