Днес ви представяме рецепта за домашен хляб, който първо ще ви плени с аромата си, а после с вкуса си.
Необходими продукти за домашен хляб с с фета, розмарин и мащерка:
За първата част от тестото:
250 г брашно
2 супени лъжици захар
1 чаена лъжичка сол
2 торбички суха мая
За втората част:
140 мл бира със стайна температура
60 мл зехтин
2 яйца
За третата част:
140 г брашно
40 г царевично брашно
За пълнежа:
40 мл зехтин
1 супена лъжица горчица
200 г сирене фета
розмарин
мащерка
риган
Вижте още: Трябва да знаете: 6 полезни трика за пържене на риба
Начин на приготвяне:
Комбинирайте съставките от първата и втората част. Разбийте ги с миксер с бъркалките за тесто, защото сместа е по-течна. Добавете третата част и омесете тестото.
Месете тестото до получаване на гладка и мека топка. Оставете тестото да втаса на топло.
Разбъркайте добре горчицата със зехтина. Втасалото тесто разточете на правоъгълник с дължина 56 см. Намажете с горчицата, отгоре натрошете фетата и поръсете с ароматни подправки. Нарежете кората на ивици с ширина 7 см. Наредете лентите една върху друга и ги нарежете на 6 части. Наредете филийките изправени в намаслена тава за хляб. Оставете да втаса. През това време загрейте фурната на 180 градуса. Намажете със зехтин и печете 25-30 минути до златисто кафяво.
Насладете се на прекрасния вкус и аромат.