Много вкусен и ароматен хляб с фета, розмарин и мащерка


Много вкусен и ароматен хляб с фета, розмарин и мащерка
Снимка: Istock

Днес ви представяме рецепта за домашен хляб, който първо ще ви плени с аромата си, а после с вкуса си.

Необходими продукти за домашен хляб с с фета, розмарин и мащерка:

За първата част от тестото:

250 г брашно

2 супени лъжици захар

1 чаена лъжичка сол

2 торбички суха мая

За втората част:

140 мл бира със стайна температура

60 мл зехтин

2 яйца

За третата част:

140 г брашно

40 г царевично брашно

За пълнежа:

40 мл зехтин

1 супена лъжица горчица

200 г сирене фета

розмарин

мащерка

риган

Вижте още: Трябва да знаете: 6 полезни трика за пържене на риба

Начин на приготвяне:

Комбинирайте съставките от първата и втората част. Разбийте ги с миксер с бъркалките за тесто, защото сместа е по-течна. Добавете третата част и омесете тестото.

Месете тестото до получаване на гладка и мека топка. Оставете тестото да втаса на топло.

Разбъркайте добре горчицата със зехтина. Втасалото тесто разточете на правоъгълник с дължина 56 см. Намажете с горчицата, отгоре натрошете фетата и поръсете с ароматни подправки. Нарежете кората на ивици с ширина 7 см. Наредете лентите една върху друга и ги нарежете на 6 части. Наредете филийките изправени в намаслена тава за хляб. Оставете да втаса. През това време загрейте фурната на 180 градуса. Намажете със зехтин и печете 25-30 минути до златисто кафяво.

Насладете се на прекрасния вкус и аромат.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама