Много скоро топлото време ще си отиде, но ако искате през хладните есенни и зимни дни да усетите дъха на лятото , то още от сега си направете този конфитюр от праскови.
Необходими продукти за конфитюра от праскови:
1,3 кг захар
2,5 кг праскови
индрише
10 г лимонена киселина
Вижте още: Сладко лакомство: Домашен солен карамел
Начин на приготвяне:
За направата на този конфитюр трябва да подберете хубави и добре узрели праскови.
Измийте плодовете, обелете и ги нарежете на кубченца.
Поръсете ги със захарта и оставете да престоят една нощ, за да си пуснат соковете.
На следващия ден сложете на умерен огън и варете до сгъстяване. В края трябва да бъркате често, за да не загори конфитюрът.
Накрая добавете индришето и лимонената киселина. След около 5 минути свалете от огъня и пресипете в чисти бурканчета.
Обърнете с капачката надолу и оставете да се охладят.