Млечно телешко с гъби


Млечно телешко с гъби

Млечното телешко се приготвя много по-бързо, отколкото класическото телешко месо. В тази рецепта се използват ноазети от млечно теле и се получава изключително приятно. Ако използвате друга част от млечното теле, ще получите сходен резултат, но със сигурност ще ви трябва повече време за топлинна обработка.

Необходими продукти за 2 порции:

500 грама ноазети от млечно теле

300 грама печурки

1 с.л. сос Уорчестър

1 щипка розмарин

1 ч.л. сушена манатарка на прах

1 1/2 ч.ч. зеленчуков бульон

1 скилидка чесън

шарен пипер на вкус

2 с.л. зехтин

1 с.л. масло

1 кафена чаша бяло вино

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Зехтинът се загрява заедно с маслото и в него се запържват нарязаното на хапки месо.

След като станат златисти към тях се добавят гъбите, чесъна, подправките, солта. Разбърква се добре и се оставят за 2-3 минути.

Прибавя се сосът Уорчестър и сушената манатарка. Разбърква се.

Добавя се виното и се оставя за малко да изври. След това се прибавя зеленчуковият бульон и се оставя да къкри докато изври и остане малко сосче.

Източник: merudia.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама