Млечното телешко се приготвя много по-бързо, отколкото класическото телешко месо. В тази рецепта се използват ноазети от млечно теле и се получава изключително приятно. Ако използвате друга част от млечното теле, ще получите сходен резултат, но със сигурност ще ви трябва повече време за топлинна обработка.
Необходими продукти за 2 порции:
500 грама ноазети от млечно теле
300 грама печурки
1 с.л. сос Уорчестър
1 щипка розмарин
1 ч.л. сушена манатарка на прах
1 1/2 ч.ч. зеленчуков бульон
1 скилидка чесън
шарен пипер на вкус
2 с.л. зехтин
1 с.л. масло
1 кафена чаша бяло вино
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Зехтинът се загрява заедно с маслото и в него се запържват нарязаното на хапки месо.
След като станат златисти към тях се добавят гъбите, чесъна, подправките, солта. Разбърква се добре и се оставят за 2-3 минути.
Прибавя се сосът Уорчестър и сушената манатарка. Разбърква се.
Добавя се виното и се оставя за малко да изври. След това се прибавя зеленчуковият бульон и се оставя да къкри докато изври и остане малко сосче.
Източник: merudia.bg