Млечна супа с гъби


Млечна супа с гъби

Обичате ли гъбена чорба? Ако обичате гъби в ястията, тази супа с гъби и мляко ще ви хареса. В рецептата за гъбената супа използвам различни видове гъби – консервирани гъби, сушена манатарка и пресни печурки.

Комбинацията от различните гъби придава изключително богат аромат и вкус на млечната супа с гъби. Ако сушената манатарка не е смляна, можете да я попарите в малко вода, да я нарежете на малки парченца и да я добавите към супата. Ако искате можете да замените пресните печурки с гъба кладница, например.

Необходими продукти за 3 порции:

1 буркан гъби микс (250 грама)

100 грама печурки

1 ч.л. сушена манатарка смляна

сол на вкус

1 ч.ч. зеленчуков бульон

черен пипер по желание

1 литър прясно мляко

1 малка глава лук или 1/2 глава по-едър лук

1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Зехтинът се загрява и лукът се задушава. Прибавя се черният пипер (по желание).

Консервираните гъби се отцеждат, като сокът се запазва.

Към лука се прибавят нарязаните на ситно гъби печурки. Разбърква се добре.

След като лукът и печурките се задушат се добавя сушената манатарка и гъбите от гъбения микс (консервираните гъби).

Сместа се разбърква, добавя се сол.

Прибавят се млякото и соса от консервираните гъби и се бърка периодично около 6-7 минути докато супата се посгъсти.

Източник: merudia.bg

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама