Обичаме миш маш, а това е една по-различна рецепта за едно от любимите български ястия.
Необходими продукти:
1 кг зелени чушки Сиврия
1 буркан печени червени чушки
3 розови домата
300 г краве сирене
връзка пресен магданоз
5 броя яйца
1/2 ч.л. сминдух
1/2 ч.л. сух риган
50 мл зехтин
черен пипер
сол
пъдпъчи яйца
крем от чушки:
2 печени червени чушки
80 г крема сирене
сол
Начин на приготвяне:
Измийте и нарежете чушките на малки ленти. Запържете ги в тиган с малко зехтин, до омекване. Ако е необходимо ги изпържете на два пъти. Подправете ги с черен пипер, сол и риган.
През това време обелете и нарежете доматите на кубчета. В отделна чиния разбийте и яйцата с вилица.
Добавете и червените чушки при зелените, нарязани на ленти и запържете и тях за няколко минути. Натрошете сиренето с ръце. Подправете със сминдух. Добавете доматите и разбъркайте добре. Поръсете с още малко сол. Гответе още няколко минути и на финала налейте разбитите яйца и бъркайте, докато побелеят и се поемат от миш маша. След като изключите котлона добавете ситно нарязан магданоз.
Внимателно изрежете капачетата на две камби и ги извадете. Запазете ги.
Поръсете ги със сол. Напълнете камбите с миш маша. Печете на силно загрята на 200 градуса фурна до омекване на чушките. Чукнете по едно пъдпъдъче яйце отгоре и изчакайте да се запече леко.
Пасирайте в блендер печените чушки, подправени с малко сол и крема сиренето, до гладък крем. Поднесете миш маша топъл със студен крем от чушки.
Източник: vkusnoteka.bg