Миш маш в чушки


Миш маш в чушки
Снимка: vkusnoteka.bg

Обичаме миш маш, а това е една по-различна рецепта за едно от любимите български ястия.

Необходими продукти:

1 кг зелени чушки Сиврия

1 буркан печени червени чушки

3 розови домата

300 г краве сирене

връзка пресен магданоз

5 броя яйца

1/2 ч.л. сминдух

1/2 ч.л. сух риган

50 мл зехтин

черен пипер

сол

пъдпъчи яйца

крем от чушки:

2 печени червени чушки

80 г крема сирене

сол

Начин на приготвяне:

Измийте и нарежете чушките на малки ленти. Запържете ги в тиган с малко зехтин, до омекване. Ако е необходимо ги изпържете на два пъти. Подправете ги с черен пипер, сол и риган.

През това време обелете и нарежете доматите на кубчета. В отделна чиния разбийте и яйцата с вилица.

Добавете и червените чушки при зелените, нарязани на ленти и запържете и тях за няколко минути. Натрошете сиренето с ръце. Подправете със сминдух. Добавете доматите и разбъркайте добре. Поръсете с още малко сол. Гответе още няколко минути и на финала налейте разбитите яйца и бъркайте, докато побелеят и се поемат от миш маша. След като изключите котлона добавете ситно нарязан магданоз.

Внимателно изрежете капачетата на две камби и ги извадете. Запазете ги.

Поръсете ги със сол. Напълнете камбите с миш маша. Печете на силно загрята на 200 градуса фурна до омекване на чушките. Чукнете по едно пъдпъдъче яйце отгоре и изчакайте да се запече леко.

Пасирайте в блендер печените чушки, подправени с малко сол и крема сиренето, до гладък крем. Поднесете миш маша топъл със студен крем от чушки.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама