Миш-машът е едно от най-обичаните ястия в българската кухня, а напоследък добива все по-голяма популярност, защото се оказва чудесна храна за много диетични режими.
Необходими продукти за миш-маш по селски:
8 яйца
60 г масло
4 броя, зрели домати
8 чушки
1 глава лук
200 г сирене
магданоз
сол
черен пипер - по желание
Вижте още: Без захар: Супер здравословни мъфини с ябълка и канела
Начин на приготвяне:
Задушете в мазнината нарязания лук. Добавете изпечените, обелени и нарязани пиперки.
Щом чушките се запържат, добавете и обелените и нарязани на ситно домати. Задушете гозбата, докато течността се изпари напълно.
Тогава добавете натрошеното сирене, ситно скълцания магданоз и предварително разбитите с малко сол яйца.
Запържете при непрекъснато разбъркване до стягането на яйцата. Поднесете миш-маша топъл и поръсен с малко черен пипер.