Тирамисуто е един от най-любимите ни десерти, а сме сигурни и на вас. Тъй като сега е сезонът на тиквата, днес ще ви покажем как може да си направите вкусно мини тирамису с този плод-зеленчук.
Необходими продукти за около 10 порции:
100 грама бишкоти
1 чаена лъжичка разтворимо кафе, разтворена в 2 супени лъжици гореща вода
2 чаени чаши бита сметана
1/2 чаена чаша захар
1 супена лъжица ванилов екстракт
250 грама маскарпоне на стайна температура
1/2 чаена лъжица канела
2 чаени чаши пюре от тиква (опечете тиква и я пасирайте, отцедете, ако е необходимо, тъй като не трябва да е воднисто)
натрошени сладки с канела за украса
Начин на приготвяне:
С миксер разбийте сметаната, захарта и ванилията. Натопете всяка бишкота в кафето от двете страни.
Разбийте маскаронето, канелата и пюрето от тиква, след което прибавете 2/3 от сметаната.
В чашки сложете малко крем с тиква, след това парченца бишкоти, отново крем и завършете с малко сметана. Натрошете една бисквитка отгоре.
Да ви е сладко!