Да си приготвим миди в у дома e лесен начин да пренесем морския дух в града. Главният готвач на средиземноморския ресторант PepeNero в с. Лозенец ни предлага бърза рецепта, с която да впечатлите приятели или любимия човек.
Излишно е да споменаваме, че този изключително вкусен средиземноморски деликатес си подхожда с чаша добре изстудено бяло вино.
Необходими продукти:
400 гр миди с черупка
2 скилидки чесън
сокът от един лайм
30 мл узо
25 гр масло
10 гр кпър
сол по желание
Начин на приготвяне:
Сварете предварително мидите, след това ги задушете в маслото на тиган. Докато мидите се задушават, добавете и малко сол по желание. След като ги задушите, полейте с узото, за да ги ‘загасите’. Прибавяте чесъна и сока от лайм. Накрая, след като мидите са готови, малко преди да ги свалите от котлона, ги поръсете с копъра.
А ако все още не сте се потопили изцяло в градската динамика и минавате покрай с. Лозенец, заповядайте в ресторант PepeNero, където можете да се насладите на майсторски интерпретации на класически средиземноморски рецепти.