Получава се красиво и много вкусно. Особено подходящо е в комбинация със свежа салата за гости.
Необходими продукти:
700 г кайма смес
2 яйца
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 мокри филии хляб или 2 с.л. галета
връзка пресен магданоз
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. сух риган
1/2 ч.л. червен пипер
черен пипер
сол
150 г слайсове бекон
150 г кашкавал
5 яйца
зехтин
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Смесете в купа всички съставки за каймата. Нарежете на ситно лука, чесъна и магданоза, а хляба наронете с ръце. Подправете и омесете каймата. Покрийте правоъгълна форма за кекс с хартия за печене и изсипете каймата в нея. Притиснете дъното навътре така, че да се оформи дълбочина.
Подредете плътно резени бекон, отгоре кашкавал и за финал чукнете едно до друго яйцата. Поръсете с черен пипер, сол и червен пипер и печете рулото около 50 минути на силно загрята фурна.
Източник: vkusnoteka.bg