Ако искате да зарадвате близките си с чудна закуска, опитайте този тутманик на руло.
Необходими продукти за тутманика на руло:
1 кг брашно
20 г мая за хляб
1 равна с.л. захар
1 ч.л. сол
500 мл прясно мляко
1 к.ч. олио
250 г краве масло
3 яйца
200 г сирене
Вижте още: Болярски тутманик
Начин на приготвяне:
Разтворете маята в млякото. Прибавете захарта, солта и 3 с.л. олио. При непрекъснато бъркана постепенно сипете брашното. Замесете тесто, разделете го на 5 част и го оставете да втаса. После разделете всяка част от тестото на 4 топки. Разтеглете топките на питки и ги слейте две по две с размекнатото масло. Разточете от слепналите питки правоъгълна кора. Намажете кората със смес от маслото и останалото олио, поръсете отгоре с натрошеното сирене, което сте разбъркали с разбитите яйца. Отгоре сложете другите две питки, разточени на кора. Намажете отново с мазнина, поръсете със сместа от сирена и яйца, навийте на руло. По този начин обработете и останалите четири части от тестото. Така ще получите 5 рула, които наредете в намаслена тавичка. Оставете тутманика да втаса и след това го изпечете в умерено загрята фурна. Извадете готовия тутманик от фурната, намажете го с маслото и го покрийте с кърпа.