Мекичък и вкусен: Тутманик на руло


Мекичък и вкусен: Тутманик на руло
Снимка: iStock

Ако искате да зарадвате близките си с чудна закуска, опитайте този тутманик на руло.

Необходими продукти за тутманика на руло:

1 кг брашно

20 г мая за хляб

1 равна с.л. захар

1 ч.л. сол

500 мл прясно мляко

1 к.ч. олио

250 г краве масло

3 яйца

200 г сирене

Вижте още: Болярски тутманик

Начин на приготвяне:

Разтворете маята в млякото. Прибавете захарта, солта и 3 с.л. олио. При непрекъснато бъркана постепенно сипете брашното. Замесете тесто, разделете го на 5 част и го оставете да втаса. После разделете всяка част от тестото на 4 топки. Разтеглете топките на питки и ги слейте две по две с размекнатото масло. Разточете от слепналите питки правоъгълна кора. Намажете кората със смес от маслото и останалото олио, поръсете отгоре с натрошеното сирене, което сте разбъркали с разбитите яйца. Отгоре сложете другите две питки, разточени на кора. Намажете отново с мазнина, поръсете със сместа от сирена и яйца, навийте на руло. По този начин обработете и останалите четири части от тестото. Така ще получите 5 рула, които наредете в намаслена тавичка. Оставете тутманика да втаса и след това го изпечете в умерено загрята фурна. Извадете готовия тутманик от фурната, намажете го с маслото и го покрийте с кърпа.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама