Меки и неустоими: Aроматни меденки по немска рецепта


Меки и неустоими: Aроматни меденки по немска рецепта
Снимка: Istock

Нюрнбергските джинджифилови меденки са любим зимен десерт в Германия. В Нюрнберг се правят от края на 14 век, когато за първи път са приготвени в местния манастир. След като се изпекат, меденките се заливат със захарен сироп или шоколадова глазура.

Необходими продукти за меденки по немска рецепта:

50 г лешници

150 г бадеми

3 яйца

100 г кафява захар

90 г захаросани портокалови корички

90 г захаросана лимонова кора

3 супени лъжици мед

1 щипка сол

3 чаени лъжички подправка за меденки

1 чаена лъжичка настъргана лимонова кора

20 кубчета обратно сплескани вафли по 70 мм

За глазурата:

120 г черен шоколад

80 г пудра захар

лимонов сок

Вижте още: Неустоимо изкушение: Крем карамел с кроасани във форма за кекс

Начин на приготвяне:

Смелете лешниците и бадемите. Пасирайте за кратко захаросаните лимонови и портокалови корички. Ако е необходимо, добавете малко брашно, за да не залепне.

Смесете яйцата, захарта, малко сол и меда, докато захарта се разтвори. Добавете бадеми, лешници, 3 чаени лъжички подправка за меденки и лимонова кора, захаросана лимонова кора и портокали. Разбъркайте, след това покрийте сместа и оставете в хладилник за 10 до 12 часа.

Загрейте фурната на 160 градуса. Оформете меденките и разпределете плънката. Поставете сладките в тава, покрита с хартия за печене, и ги оставете в хладилника за 10-15 минути. След това ги изпечете за около 20 минути (в зависимост от фурната). Следете ги, за да не изгорят. Оставете ги да изстинат.

За глазурата разтопете шоколада. В друга купа смесете пудрата захар с малко вода и лимоновия сок, докато получите консистенцията на тесто за палачинки. Покрийте част от меденките с шоколад и със захарна глазура. Не забравяйте да покриете добре всяка меденка, за да бъде сочна.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама