Мариновани свински пържоли на скара


Мариновани свински пържоли на скара

Приготвянето на перфектните свински пържоли на скара за едни може да бъде лесно, но за други не чак толкова. Задължително условие, за да станат крехки и сочни, е да бъдат предварително мариновани за няколко часа. Ако имате възможност, изберете котлети с кокал. Той придава допълнителен вкус на месото. Не почиствайте мазнинките. Оставете ги да се стопят на скарата и да придадат аромат на месото. Не солете предварително, солта стяга месото. Поръсете ги след като се изпекат. Ако обичате по-тънки пържоли, можете да ги начукате предварително, преди да ги поставите в маринатата. Не ги печете повече от 4-5 минути от страна, за да останат сочни и след като ги извадите от скарата задължително, както и с телешкото месо, ги оставете да починат за 5 минути под капак.

Необходими продукти:

6 бр. свински котлета с кокал

продукти за маринатата:

1/3 кафена чаша бяло вино

1 ч.л. Дижонска горчица

1/4 глава стар лук

1 скилидка чесън

4 с.л. зехтин

1/2 ч.л. чубрица

1/2 ч.л. червен пипер

прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

Смесете продуктите за маринатата в купа. Лукът и чесънът се изстискват.

Разположете котлетите в тава и ги полейте с маринатата.

Оставете ги да се мариноват няколко часа. След това леко почистете месото от лука и чесъна и ги изпечете на силно загрята скара или барбекю. Печете ги, ако не сте ги начуквали 4-5 минути от страна. Ако са предварително начукани по 3-4 минути от страна. Посолете. Извадете ги в съд с капак и ги оставете да починат 5 минути, за да дръпнат соковете и да останат сочни. Поднесете с гарнитура от задушени картофи, домати и краставици.

Източник: vkusnoteka.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама