Приготвянето на перфектните свински пържоли на скара за едни може да бъде лесно, но за други не чак толкова. Задължително условие, за да станат крехки и сочни, е да бъдат предварително мариновани за няколко часа. Ако имате възможност, изберете котлети с кокал. Той придава допълнителен вкус на месото. Не почиствайте мазнинките. Оставете ги да се стопят на скарата и да придадат аромат на месото. Не солете предварително, солта стяга месото. Поръсете ги след като се изпекат. Ако обичате по-тънки пържоли, можете да ги начукате предварително, преди да ги поставите в маринатата. Не ги печете повече от 4-5 минути от страна, за да останат сочни и след като ги извадите от скарата задължително, както и с телешкото месо, ги оставете да починат за 5 минути под капак.
Необходими продукти:
6 бр. свински котлета с кокал
продукти за маринатата:
1/3 кафена чаша бяло вино
1 ч.л. Дижонска горчица
1/4 глава стар лук
1 скилидка чесън
4 с.л. зехтин
1/2 ч.л. чубрица
1/2 ч.л. червен пипер
прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Смесете продуктите за маринатата в купа. Лукът и чесънът се изстискват.
Разположете котлетите в тава и ги полейте с маринатата.
Оставете ги да се мариноват няколко часа. След това леко почистете месото от лука и чесъна и ги изпечете на силно загрята скара или барбекю. Печете ги, ако не сте ги начуквали 4-5 минути от страна. Ако са предварително начукани по 3-4 минути от страна. Посолете. Извадете ги в съд с капак и ги оставете да починат 5 минути, за да дръпнат соковете и да останат сочни. Поднесете с гарнитура от задушени картофи, домати и краставици.
Източник: vkusnoteka.blogspot.com