Ако обичате да ядете чесън, предлагаме ви една интересна рецепта с него. Ето как да си го мариновате.
Необходими продукти за маринования чесън:
1 чаша скилидки чесън, обелени, нарязани на две, ако са големи
⅔ чаша вода
⅓ чаша ябълков или винен оцет
¼ чаша захар
1 ¼ чаени лъжички сол
½ чаена лъжичка цели зърна черен пипер
½ чаена лъжичка синапено семе
½ чаена лъжичка семена от копър
½ чаена лъжичка смлян червен пипер
Вижте още: Изгаряне на скилидка чесън: Какво се случва у дома
Начин на приготвяне:
Оставете малка тенджера с вода да заври на силен огън. Добавете чесън и гответе за 3 минути. Прехвърлете чесъна в стъклен буркан (или друг термоустойчив буркан) с плътно затварящ се капак.
Смесете 2/3 чаша вода, оцет, захар, сол, зърна черен пипер, синапено семе, семе от копър и натрошен червен пипер в малка тенджера. Оставете да заври на силен огън, като разбърквате, докато захарта и солта се разтворят. Изсипете горещия разтвор за мариноване в буркана. Оставете да се охлади до стайна температура. Покрийте и охладете за поне 8 часа, за да се развият вкусовете.