Марината за пържоли по рецепта на Гордън Рамзи


Марината за пържоли по рецепта на Гордън Рамзи
Снимка: Getty Images

Мариноването на пържолите не само омекотява месото, но и придава вкус, което ги прави по-сочни и по-апетитни.

Необходими продукти за маринатата:

1/3 чаша балсамов оцет

2 супени лъжици соев сос

3 супени лъжици зехтин

2 скилидки чесън (смлян)

2 стръка розмарин (смлян)

2/3 чаша тъмнокафява захар

1/2 чаена лъжичка сол

1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер

1/3 чаена лъжичка червен пипер

Вижте още: 5 домашни маринати за пилешко, с които месото става супер крехко

Начин на приготвяне:

Вземете две скилидки чесън и два стръка розмарин и ги накълцайте.

В купа смесете заедно 1/3 чаша балсамов оцет, две супени лъжици соев сос, 2/3 чаша кафява захар и две супени лъжици зехтин. Добавете нарязаните стръкчета розмарин, чесън, сол, смлян черен пипер и червен пипер в купата със сместа от соев сос и разбъркайте добре.

В тази марината накиснете избраните от вас пържоли за минимум 6 часа в хладилник.

Вижте още: Каква е разликата между саламура и марината?

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама