Мариноването на пържолите не само омекотява месото, но и придава вкус, което ги прави по-сочни и по-апетитни.
Необходими продукти за маринатата:
1/3 чаша балсамов оцет
2 супени лъжици соев сос
3 супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън (смлян)
2 стръка розмарин (смлян)
2/3 чаша тъмнокафява захар
1/2 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер
1/3 чаена лъжичка червен пипер
Вижте още: 5 домашни маринати за пилешко, с които месото става супер крехко
Начин на приготвяне:
Вземете две скилидки чесън и два стръка розмарин и ги накълцайте.
В купа смесете заедно 1/3 чаша балсамов оцет, две супени лъжици соев сос, 2/3 чаша кафява захар и две супени лъжици зехтин. Добавете нарязаните стръкчета розмарин, чесън, сол, смлян черен пипер и червен пипер в купата със сместа от соев сос и разбъркайте добре.
В тази марината накиснете избраните от вас пържоли за минимум 6 часа в хладилник.
Вижте още: Каква е разликата между саламура и марината?