Лютика


Лютика
Снимка: supichka.com

Лютиката е от онези вълшебни вариации на зимнина, които са основа за вкусни моменти през зимата. Много лесна и много вкусна, лютиката е сякаш бурканче лято затворено за зимните месеци, защото запазва свежия летен вкус на печените чушки. Чудесна е като салата, много вкусна е лютиката запържена с няколко яйца, идеална основа е и за вкусното пиле лютика.

Необходими продукти:

4 кг домати

2 кг чушка/пиперка

1 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Добре е да ползвате хубави зрели домати и червени чушки. Смилате доматите, прецеждате доматеното пюре, за да се отделят семките и го слагате да ври, за да се сгъсти. Докато доматите врат. Почиствате чушките от семената, след което ги изпичате и обелвате.

След като доматите са се посгъстили ги свалете от котлона. Чушките нарежете на кубчета и заедно с нарязания на ситно магданоз ги разбъркайте с доматите. Добавете и 1 чаена лъжица сол и отново разбъркайте.

Разпределете лютиката в бурканчета, затворете добре и стерилизирайте, като варите бурканчетата за около 10-12 минути.

Източник: supichka.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама