Необходими продукти:
250 г брашно
3 г суха мая
12 г захар
1 яйце + жълтък за намазване
42 г масло
125 мл топло мляко
1/2 чаена лъжичка сол
12 малки кренвиршчета (може и големи, разрязани наполовина)
Вижте още: Тази рецепта за домашно сирене е хит в мрежата
Начин на приготвяне:
В купа смесете пресятото брашно бакпулвера, захарта, яйцето, разтопеното масло, млякото и солта. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Оставете да почине за 90 минути.
Разделете тестото на 12 части, след което разточете всяко.
Завийте кремриршчета с тесто и ги оставете да починат 30 минути.
След това намажете с разбит жълтък и пожелание поръсете със сусам. Печете в предварително загрята на 180° фурна около 25 минути.