През летните месеци наблягаме на по-лека храна, затова днес ще ви предложим една рецепта, която наскоро си спретна нашата колежка Евгения Гигова.
Необходими продукти за 2 порции:
4 средни зелени чушки
2 тиквички
1 голям домат
3-4 средно големи скилитки чесън
олио
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Чушките си изпичат и обелват. Тиквичките се изпържват, нарязани на ленти (без да се белят) и се отцеждат на салфетка. Обелените чушки се слагат в съд с капак и докато се пържат тиквичките, се настъргва доматът и чесънът се нарязва на ситно при чушките.
После се добавят изцедените тиквички и се оставят да поемат аромата на чесъна.
Подправяме със сол и олио на вкус.
* За съжаление, Жени толкова си е харесала салатата, че не е успяла да я снима.