Тази рецепта е идеална за летните жеги, тъй като е постна, лека и сезонна.
Необходими продукти за зеления боб с доматен сос:
1,4 кг пресен зелен боб
125 г масло
900 г пресни домати
1 глава лук
захар
сол на вкус
нарязан копър по желание
Вижте още: Запечен зелен боб
Начин на приготвяне:
Изчистеният и измит зелен боб се сварява с подсолена вода. Доматите се смилат в месомелачна машина или се настъргват на ренде, посоляват се и се сваряват заедно с маслото, нарязан на ситно лук, докато се получи гъст сос, който се подправя с щипка захар и сол.
Свареният зелен боб се слага в чиниите и се залива с готовия доматен сос. По желание можете да поръсите с нарязан копър.