Независимо дали имате останал ориз, или искате да приготвите с пресен ориз, тази рецепта е идеалното ястие за вас.
Необходими продукти за пържения ориз с яйца:
4 яйца
3 чаши (600 г) варен ориз
2-3 супени лъжици растително масло
1 супена лъжица настърган джинджифил
2-3 скилидки чесън, счукани
1 лук, нарязан
2 супени лъжици соев сос
1/4 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка черен пипер
4 стръка зелен лук, нарязан
2 супени лъжици сусамово семе
2 супени лъжици сусамово масло
Начин на приготвяне:
В малка купа разбийте яйцата със сол.
В голям тиган или уок загрейте 2 супени лъжици олио. Добавете нарязания лук и задушете на среден огън за 5 минути, докато стане леко златист. Добавете настърган джинджифил и чесън, гответе за 1-2 минути.
Изсипете разбитите яйца, оставете да се готви за 30-60 секунди, без да разбърквате. След това разбъркайте, за да направите бъркани яйца.
Добавете сварения ориз, соевия сос, черния пипер, сусама и сусамовото масло. Гответе 3-5 минути, като разбърквате често. Изключете котлона и добавете зеления лук.
Сервирайте!