Лесна торта с банани


Лесна торта с банани

Тази рецепта е от онези лесни, бързи и вкусни рецепти за домашна торта, които почти всяка домакиня има в тефтера си, записана от приятелка, от майка си, или от някоя книга. Консумирайте я след като се охлади за няколко часа, за да поеме добре. Много вкусна и лека торта.

Необходими продукти:

за блата:

200 мл. прясно мляко

170 г захар

125 г масло

5 с.л. натурално какао

3 яйца

150 г брашно

1 ч.л. бакпулвер

за крема:

400 г заквасена сметана

100 г пудра захар

5 с.л. гъсто кисело мляко (3.6%)

1 ванилия

 

2 банана

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Сложете в тенджера прясното мляко, захарта, маслото и какаото. Сместа трябва да поври около 10 минути, докато стане хомогенна и леко се сгъсти. Отсипете 1 ч.ч. от шоколадовата смес, а останалата охладете напълно.

Добавете в нея трите яйца, брашното и бакпулвера и разбъркайте добре с миксер. Изсипете сместа във форма за печене, отдолу покрита с хартия за печене и изпечете блата на 180 градуса за около 30-35 минути.

Проверете го с клечка. Охладете го добре и го разрежете по средата, хоризонтално, на два отделни блата.

Пригответе крема като смесите всички продукти за него.

Отделно си пригответе нарязани на кръгчета банани.

Поставете единия блат в чиния и го намажете с половината от шоколадовата смес.

Отгоре подредете кръгчета банани и покрийте с половината крем.

Повторете отново с блат, шоколадовата смес и завършете с крем. Измажете и отстрани. Дори и да се смесят шоколад и крем не се тревожете. Това придава по-небрежен, домашен и натурален вид на тортата. Украсете по желание.

Охладете добре за няколко часа преди консумация.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама