Можете да й добавите шунка, сотиран спанак, още сирена, каквото обичате. Лятно, леко и много вкусно.
Необходими продукти:
1/2 глава лук
250 г гъби
3 тиквички
3 печени червени чушки
250 г крема сирене
6 яйца
100 мл заквасена сметана
2 стръка пресен чесън
шепа пресен босилек
300 г кашкавал
30 мл. зехтин
черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно лука и чесъна. Измийте и нарежете гъбите на филийки. Сотирайте ги в зехтин в тигана до готовност.
Покрийте тава с хартия за печене. Нарежете тиквичките на кръгчета и ги подредете в тавата. Печете на силно загрята фурна, докато омекнат и добият лек загар.
В купа разбийте крема сиренето, заедно с яйцата и заквасената сметана. Добавете нарязан на ситно босилек, черен пипер и сол. Нарежете чушките на ивички и добавете сотираните гъби с лук и чесън. Накрая добавете печените тиквички и настъргания кашкавал. Разбъркайте всичко много добре.
Сместа се сипва във форма със свалящо се дъно, предварително покрита с хартия за печене. Хартията се намазва с малко масло.
Изсипете сместа и печете ястието на загрята на 180 градуса фурна 1 час. Леко се охлажда преди поднасяне.
Източник: vkusnoteka.bg