Лесна рецепта за домашно сладко от праскови (без пектин)


Лесна рецепта за домашно сладко от праскови (без пектин)
Снимка: iStock

Лятото е в разгара си! Ако търсите лесен начин за приготвяне на сладко от праскови, няма по-добра от тази изпитана рецепта без пектин.

Имате нужда само от 3 прости съставки, за да направите това възхитително вкусно лятно сладко. Зрели праскови, захар и малко лимон. Толкова е лесно!

Необходими продукти за сладкото от праскови:

1,5 кг праскови, обелени, без костилки и нарязани на парчета

2 1/2 чаши захар (не забравяйте, че можете да започнете с по-малко захар и да добавите повече, ако е необходимо, но не добавяйте твърде малко или сладкото ви няма да се желира)

сок от един лимон (лимоновият сок е с естествено високо съдържание на пектин и ще помогне на сладкото да стегне)

Вижте още: Ето така ще ускорите процеса на зреене на прасковите

Начин на приготвяне:

Добавете прасковите и лимоновия сок в средна тенджера. Оставете да заври на средно силен огън, като използвате шпатула или преса, за да смачкате прасковите до желаната консистенция.

Намалете средния огън. Добавете захарта към прасковената смес. Върнете прасковите до пълно кипене, като разбърквате често.

Разбърквайте, докато прасковите се редуцират и достигнат желаната консистенция. (От 15 до 25 минути – сладкото трябва да полепне по лъжицата, когато се повдигне и обърне настрани.)

Ако установите, че не е с консистенцията, която желаете, можете да върнете прасковите до кипене за около 10 минути.

Пресипете сладкото в стерилизирани буркани и затворете добре капачките.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама