Цитрусовият вкус на лимон подобрява вкуса на голям брой десерти. Всяка домакиня разполага с повечето от съставките, за да направи тези лимонови сладки.
Необходими продукти за лимонови бисквити:
240 г брашно
150 г бяла захар
125 г масло
2 с. л. кафява захар
2 с. л. лимонов сок
2 с. л. настъргана лимонова кора
2 с. л. царевично нишесте
1 голямо яйце
1 с. л. екстракт от лимон
1 с. л. мед
1 ч. л. сода бикарбонат
щипка сол
пудра захар
Вижте още: Много сочен кейк с ябълки и сметана
Начин на приготвяне:
С помощта на миксер смесете размекнатото масло, бялата и кафявата захар, екстракта от яйца и лимона до гладкост.
След това добавете лимоновата кора и меда и продължете да разбърквате още две минути. След това добавете брашно, царевично нишесте и сол и продължете да бъркате.
В получения крем добавете сода бикарбонат и го полейте с лимонов сок. Содата за хляб трябва да започне да се пени, когато влезе в контакт с лимона. Смесете всичко заедно за около минута.
Разделете получената смес на 10 до 12 еднакви топки.
Поставете топките в тава, покрита с хартия за печене. Покрийте всичко заедно с найлоново фолио и приберете в хладилника да стегне. За целта ще са ви нужни поне три часа, но можете да оставите сместа и по-дълго в хладилника.
Когато бисквитите са готови за печене, ги сложете в загрята на 180 градуса фурна за около 10 минути.
Имайте предвид, че охладените топчета от сместа ще се сплескат и разширят по време на термичната обработка, така че оставете достатъчно разстояние между всяка топка.
Охладете бисквитите преди сервиране. При сервиране ги поръсете с малко пудра захар.