Лесна мусака с кайма, леща и кашкавал


Лесна мусака с кайма, леща и кашкавал

Една по-нетрадиционна вкусна рецепта за мусака.

Необходими продукти:

1 кг телешка кайма

400 грама леща от консерва, отцедена

няколко стръка магданоз по желание

1 с.л. чубрица

1 брой яйце

шарен пипер на вкус

сол на вкус

кашкавал настърган, за поръсване

Начин на приготвяне:

Всички съставки без кашкавала се смесват и каймата се омесва добре.

Разстила се в незалепваща тавичка за печене.

Муската се пече в предварително загряна фурна за около 40 минути на 170 градуса.

Поръсва се с настъргания кашкавал и се запича докато кашкавалът се разтопи или докато порозовее. Поднася се топла.

Източник: merudia.bg

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама