Една интересна и вкусна рецепта с любимата ни леща.
Необходими продукти:
225 гр леща
3 с. л. зехтин
1 стрък праз, ситно нарязан
1,5 литър гореща вода (зеленчуков бульон)
сол и черен пипер на вкус
2 с. л. нарязан магданоз
2 с. л. доматено пюре
100 гр паста (добре е да е по-дребна)
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина и запържете за кратко праза. Добавете измитата леща, налейте водата и оставете да заври.
Подправете на вкус със солта (ако използвате бульон, особено от кубче, не солете), намалете котлона и оставете на тих огън да ври до полуготовност на лещата.
Добавете пастата, доматеното пюре, черния пипер и ако е необходимо, долейте вода.
Варете до готовност на пастата. Поръсете с магданоз.
Източник: hihonas.blogspot.com