Леща с ориз и пържен лук


Леща с ориз и пържен лук

Обичате ли леща и ориз? Ето една интересна рецепта, която ги комбинира перфектно.

Необходими продукти за 6 порции:

4 глави лук

150 мл зехтин

3 скилидки чесън

1 чаша дългозърнест ориз

1 1/2 чаши леща

600 мл вода

1 ½ кубчета зеленчуков бульон

1/2 с.л. млян кимион

1/2 ч.л. канела

1/2 ч.л. млян бахар

олио за пържене

за сервиране

кисело мляко

листа джоджен или мента

щипка черен пипер

парче червена чушка

пресен кориандър или магданоз

резени лимон

Начин на приготвяне:

Нарежете глава лук на полумесеци, запържете го в дълбок тиган със 150 мл зехтин, заедно с чесъна. Прибавете ориза, а малко по-късно – и лещата.

Смесете канелата, кимиона, бахара, изсипете ги в тигана. Налейте водата, овкусете с бульона. Захлупете, намалете огъня и оставете да къкри.

Нарежете останалия лук на тънки полумесеци. Изпържете го в нагорещеното олио до златисто-кафяво. Отцедете го върху домакинска хартия.

Разбъркайте млякото с нарязания джоджен и черния пипер.

Сервирайте ястието с пържения лук и с млякото.

Източник: vremezagotvene.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама