Лешникови топчета


Лешникови топчета

Aроматни лешникови топчета. Имат структура на познатите ни ореховки, но са с наситен лешников вкус. 

Необходими продукти за около 50-60 броя:

3 яйчни белтъка

250 гр пудра захар

1 ампула ванилия на д-р Йоткер

1 ч.л.канела

300 гр смлени лешници

100 гр цели лешници

Начин на приготвяне:

Белтъците се разбиват на сняг. Захарта се сипва с ръсене и разбиването продължава, докато се получат лъскави твърди върхове. Добавя се ванилията. Отделят се около 4-5 с.л. за шприцоване. Към останалата част се прибавя канелата и смлените лешници. Разбърква се с лъжица.

Фурната се загрява на 100 градуса с обдухване или 120 - без.

От получената смес с леко навлажнени ръце се оформят еднакви топчета - колкото средно голям орех. Нареждат се в тава, застлана с хартия за печене. Отгоре се шприцова заделеният разбит белтък. Тъй като е изминало известно време, по-добре е да го разбиете отново, за да се получи красива, стегната розичка.

Отгоре слагате по един цял лешник. Печете около 20-30 минути, като внимавате да не потъмнее белтъкът. Охлаждат се върху решетка.

Източник: vkusnosbety.blogspot.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама