Предлагаме ви един много лесен есенен десерт, който със сигурност няма да ви затрудни.
Необходими продукти за печените ябълки със сладолед:
(увеличете дозата спрямо желаните порции)
1 по-кисел ябълка
2 ч.ч. масло
смляна канела, кардамон и/или джинджифил
мед
сладолед, за сервиране
леко запечени, ситно смлени орехи за сервиране
карамелен сос, за сервиране
Вижте още: Невероятно пухкав кекс с кисело мляко без брашно
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса.
С нож изрежете кръг в ябълката и отстранете горната част. Запазете върха. С помощта малка лъжица отстранете и изхвърлете сърцевината.
Поставете половината от маслото в центъра на ябълката. Добавете щипка канела, кардамон и/или джинджифил, и струйка мед. Добавете останалото масло. Поставете горната част на ябълката.
Поставете ябълката/ите в малък съд за печене. Добавете малко вода в съда за печене. Печете, докато ябълката омекне, 40 до 50 минути. Отстранете и изхвърлете горната част на ябълката. Оставете да се охлади за 15 минути.
Сервирайте със сладолед, орехи и карамелен сос.
Вижте още: Без угризения: Сладък салам с ядки