Необходими продукти:
500 гр кайма (смес)
1 с. л. брашно
100 мл олио
1 глава лук
2 скилидки чесън
600-700 пресни картофи
½ к. л. джинджифил
2 сухи люти чушки
½ к. л. лют червен пипер
¼ к. л. кориандър
1 ч. л. къри
½ к. л. куркума
черен пипер
сол
600 мл вода
2 домата
украсете с:
магданоз и
2 шайби червен лук
Начин на приготвяне:
Сложете каймата в купа. Поръсете 1 с. л. брашно. Размесете с претриване.
Сложете тенджера на котлона. Сипете олиото и веднага сложете каймата. С дървена шпатула я претрийте да се раздроби, но да не стане на топчета. Като се запържи, я извадете в купичка.
Нарежете главата лук на ситно, скилидките чесън на филийки и пресните картофи на 2 или 4, в зависимост от големината им.
Сипете нарязаните лук и чесън с малко мазнина в тенджерата. Прибавете ½ к. л. джинджифил, 2 сухи люти чушки, ½ к. л. лют червен пипер, ¼ к. л. кориандър, 1 ч. л. къри, ½ к. л. куркума, сол и черен пипер и разбъркайте.
Върнете каймата обратно в тенджерата. Налейте 600 мл вода, сложете картофите и разбъркайте. Сложете капак и след като заври, намалете силата на огъня. Оставете да къкри 30 минути.
Сервирайте ястието с домати. Украсете с шайби червен лук и пресен магданоз.
Източник: vremezagotvene.bg