Къри с патладжан и нахут


Къри с патладжан и нахут

Една по-екзотична вегетарианска рецепта за всички фенове на патладжаните.

Необходими продукти:

2 патладжана

2 с. л. олио

10-12 листа къри (може да използвате смляно къри)

2 глави лук, ситно накълцани

2 ч. л. гарам масала

2 ч. л. смлян кориандър

2 ч. л. куркума

400 мл кокосово мляко

4 домата, нарязани на кубчета

400 гр нахут, консерва

Начин на приготвяне:

Патладжанът се срязва наполовина и после на парчета под ъгъл.

В тиган се загрява олиото и се запържва патладжанът за 2-3 минути от всяка страна, докато стане хрупкав.

Изважда се и в олиото се запържва лукът, докато омекне. Добавят се подправките с 1 с. л. кокосово мляко и се разбъркват за 1 минута. Добавя се останалото кокосово мляко и доматите. Оставя се на слаб огън, докато се сгъсти. Добавят се патладжаните и нахутът.

Разбърква се и се оставя да къкри още 5-6 минути, докато патладжанът стане готов.

При поднасяне се наръсва с магданоз. Може да се поднесе с ориз или с топъл хляб.

Източник: hihonas.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама