Една по-екзотична вегетарианска рецепта за всички фенове на патладжаните.
Необходими продукти:
2 патладжана
2 с. л. олио
10-12 листа къри (може да използвате смляно къри)
2 глави лук, ситно накълцани
2 ч. л. гарам масала
2 ч. л. смлян кориандър
2 ч. л. куркума
400 мл кокосово мляко
4 домата, нарязани на кубчета
400 гр нахут, консерва
Начин на приготвяне:
Патладжанът се срязва наполовина и после на парчета под ъгъл.
В тиган се загрява олиото и се запържва патладжанът за 2-3 минути от всяка страна, докато стане хрупкав.
Изважда се и в олиото се запържва лукът, докато омекне. Добавят се подправките с 1 с. л. кокосово мляко и се разбъркват за 1 минута. Добавя се останалото кокосово мляко и доматите. Оставя се на слаб огън, докато се сгъсти. Добавят се патладжаните и нахутът.
Разбърква се и се оставя да къкри още 5-6 минути, докато патладжанът стане готов.
При поднасяне се наръсва с магданоз. Може да се поднесе с ориз или с топъл хляб.
Източник: hihonas.blogspot.com