Кулинарно изкушение: Пилешката яхния от нашето детство


Кулинарно изкушение: Пилешката яхния от нашето детство
Снимка: iStock

Чудите се какво да сготвите, за да зарадвате цялото семейство? Отговорът е лесен - пилешката яхния по рецепта на баба, с която израснаха няколко поколения щастливи деца!

Необходими продукти за пилешка яхния:

1 кг бутчета, крилца

300 г пилешки дробчета

1 голяма глава лук

1 настърган морков

1.5 кг домати

2 с.л. доматено пюре

сол

черен пипер

1 с.л. червен пипер

150 мл червено вино

ронена чубрица на вкус

80 мл олио

1 връзка магданоз

Вижте още: Ще си оближете пръстите: Качамак с гъби в масло

Начин на приготвяне:

Поръсете пилешкото с малко черен пипер и го запържете от всички страни в голяма тенджера. Извадете запърженото месо и на негово място добавете дробчетата, запържете и тях.

Извадете дробчетата при пилето, долейте още мазнина при нужда и запържете накълцания ситно лук, настърганите моркови, няколко скилидки чесън по желание. Прибавете месото и долейте малко вино.

След като се изпари, добавете предварително смлените домати. Оставете ястието да къкри, докато сосът се редуцира и месото е напълно готово.

Посолете на вкус, добавете останалите подправки и доварете за още 10 минути. Ако сосът ви се струва твърде рядък, сгъстете с 1 с.л. брашно, размито в малко студена вода.

При поднасяне поръсете пилешката яхния със скълцан магданоз.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама