Чудите се какво да сготвите, за да зарадвате цялото семейство? Отговорът е лесен - пилешката яхния по рецепта на баба, с която израснаха няколко поколения щастливи деца!
Необходими продукти за пилешка яхния:
1 кг бутчета, крилца
300 г пилешки дробчета
1 голяма глава лук
1 настърган морков
1.5 кг домати
2 с.л. доматено пюре
сол
черен пипер
1 с.л. червен пипер
150 мл червено вино
ронена чубрица на вкус
80 мл олио
1 връзка магданоз
Вижте още: Ще си оближете пръстите: Качамак с гъби в масло
Начин на приготвяне:
Поръсете пилешкото с малко черен пипер и го запържете от всички страни в голяма тенджера. Извадете запърженото месо и на негово място добавете дробчетата, запържете и тях.
Извадете дробчетата при пилето, долейте още мазнина при нужда и запържете накълцания ситно лук, настърганите моркови, няколко скилидки чесън по желание. Прибавете месото и долейте малко вино.
След като се изпари, добавете предварително смлените домати. Оставете ястието да къкри, докато сосът се редуцира и месото е напълно готово.
Посолете на вкус, добавете останалите подправки и доварете за още 10 минути. Ако сосът ви се струва твърде рядък, сгъстете с 1 с.л. брашно, размито в малко студена вода.
При поднасяне поръсете пилешката яхния със скълцан магданоз.