Ако сте от хората, които обичат да експериментират в кухнята, Ким Дао ще ви въведе в света на тофуто, което самата тя ще подготви за предстоящия си курс на 10 март, неделя, от 11:00 часа в Мулти култи център (ул. "Черномен 5", София).
Заедно ще приготвите няколко ястия с типични аромати и подправки за горещия южен Виетнам. Ще се пренесете на шумните улици в Сайгон, където зад всеки ъгъл можете да вкусите различно ястие, а най-лесно ще се ориентирате по аромата на подправки, носещи се във влажния въздух...
Виетнам е далеч, но 10 март не е, а менюто включва: Тофу с лимонена трева и чили; Карамелено Тофу със зеленчуци (съдържа тофу, гъби, моркови, лук, чили, кориандър...); Супа с тофу и зеленчуци (съдържа тофу, яйца, гъби, моркови, царевица, лук, чесън, пипер, броколи, кориандър; Десерт със сладък боб, кокосово мляко и ванилия.
Ким ще говори на английски, но ще присъства и нейна асистентка (също от Виетнам), която ще помага с превода при нужда.
Повече за събитието можете да научите ТУК.
За Ким Дао:
Ким е родена в Rach Gia, близо до р. Меконг. Една от причините да се гордее с произхода си е, че градчето е дало любимия сос на виетнамци - nuoc mam. Израснала е в мегаполиса Сайгон и се счита преди всичко за южнячка. Ким споделя спомени от детството си: "Мога да ям 100 различни ястия по пътя от вкъщи до училище в квартала ми... Храната ни е толкова здравословна! Вкусовете ми напомнят за детството и със сигурност е една от причините да обичам толкова много храната ни." Преди да дойде в България Ким е пътувала по света и живяла във Франция и Индия.
Носталгията я кара да стартира своя проект Kim’s Cook: "Готвя всичко, за да задоволя нуждите ми за виетнамска храна".
Курсът се организира от Сдружение Мулти култи колектив, което от 2011 г. подпомага интеграцията между българи и чужденци чрез изкуство, кулинария и социални проекти. Всички приходи от курса се използват за тяхната нестопанска дейност.