Кюфтета с доматен сос


Кюфтета с доматен сос

Много са апетитни и вкусни, а и лесни за изпълнение, това ги прави чудесен избор за обяд или вечеря.

Необходими продукти:

около 600 гр. кайма (смес телешко и свинско),

1 кафена чаша ориз

1 яйце

2 щипки чубрица

1 ½ глави лук

5 с.л. олио

2 домата (или 5-6 с.л. доматено пюре)

1 морков

1 с.л. брашно

1 ч.л. червен пипер

половин дафинов лист

черен пипер

сол на вкус

няколко стръка магданоз (пожелание)

Начин на приготвяне:

Прибавете към каймата почистения и измит ориз, половин глава ситно нарязан лук, яйцето и стритата чубрица. Измесете я и оформете кюфтенца, които оставете да престоят 15-тина минути.

В това време, нарежете една глава лук на ситно. Загрейте олиото, прибавете лука и нарязания на ситно морков. След като лукът стане зластист, добавете настърганите домати (или доматеното пюре). Поръсете с брашното и червения пипер и разбърквайки, за да не стане на бучки, долейте малко гореща вода. Щом соса започне да ври, пуснете кюфтенцата в него. След като ги пуснете в тенджерата, сосът трябва да ги покрива, ако не е така, долейте още малко водичка. Прибавете дафиновия лист, сол и черен пипер на вкус и оставете ястието да къкри на тих огън, докато соса се сгъсти и кюфтенцата станат готови.

Когато ястието е готово, отдръпнете от огъня и поръсете със ситно нарязан магданоз.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама