Нещо топло и вкусно за студените дни.
Необходими продукти:
50 г масло
1 глава лук
1 средно голям картоф
1 голяма глава карфиол
шепа прясна мащерка
1,5 л. зеленчуков бульон
черен пипер
сол
1 ч.ч. готварска сметана
75 г. синьо сирене Рокфор
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно лука и картофа и ги задушете в маслото в дълбока тенджера, докато омекнат. Кипнете кубче бульон в 1,5 л. вода. Нарежете и измийте розичките карфиол. Добавете ги при лука и картофите и налейте бульона. Подправете с мащерка, черен пипер и малко сол. Кипнете и гответе на бавен огън, докато карфиолът омекне. Натрошете синьото сирене. Темперирайте в купичка сметаната и я излейте в супата. Отстранете от котлона и внимателно пасирайте супата в тенджерата до консистенция на крем супа.
Поднесете с малко натрошено синьо сирене и листенца мащерка.
Източник: vkusnoteka.bg