Крем супа от червена леща


Крем супа от червена леща

В това студено време определено имаме нужда от топла супичка.

Необходими продукти:

200 гр червена леща

200 гр моркови

1 голям картоф

1 малка глава червен лук

4 скилидки чесън

2-3 с.л. зехтин

щипка кимион

щипка лют червен пипер

щипка джинджифил

1-2 ч.л. пюре от кориандър или щипка сух кориандър,

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на ситно, обелете и смачкайте с плоската част на ножа скилидките чесън.

Загрейте на котлона зехтина, прибавете лука и го задушете, докато стане прозрачен. Прибавете чесъна и кимиона и след няколко секунди добавете около 2 литра гореща вода или зеленчуков бульон.

Когато заври, прибавете нарязаните на кубчета картоф и моркови. Оставете да къкри на бавен огън.

Когато зеленчуците почти са сварени, добавете червената леща и останалите подправки. Оставете да ври на слаб огън около 10-15 минути или докато лещата напълно омекне, след което оттеглете тенджерата от котлона.

Пасирайте с пасатор до гладкост.

Пожелание, поръсете преди сервиране супата с малко нарязан магданоз или листенца пресен кориандър.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама