Въпреки че камбанките на кокичетата напомнят за идващата пролет, все още е зима и имаме нужда от топла супа.
Необходими продукти:
резен целина - около 250 г
1 глава лук
50-60 мл олио
около 1 л гореща вода
сол на вкус
бял пипер, прясно смлян, на вкус
за гарниране:
черен и бял сусам, тиквени семки, мащерка
Начин на приготвяне:
Лукът и целината се нарязват. Задушават се за около 10 минути в загрятото на умерена температура олио. Разбъркват се няколко пъти. Внимава се да не покафенеят.
Налива се горещата вода. След завирането се посолява. Варят се на тих огън около 15-20 минути, докато напълно омекнат.
Супата се пасира. Подправя се с белия пипер и се разсипва в топли чинии.
Поръсва се с двата вида сусам, тиквени семки и листенца мащерка.
Източник: vkusnosbety.blogspot.com