Новата ми любима супа е от белен бял боб. Няма люспи, не се налага да му се сменят води, спестява време. Директно се вари в тенджерата със зеленчуците и се пасира. Става мека като кадифе и много, много вкусна.
Необходими продукти:
200 г белен боб Крина
1 глава лук
2 големи скилидки чесън
1 морков
1 картоф
1 червена чушка
връзка магданоз
черен пипер
сол
струйка зехтин
Начин на приготвяне:
Измийте, обелете и нарежете зеленчуците. Сложете ги в тенджера. Добавете измития белен боб, черен пипер и сол, долейте вода, която да покрие боба 3-4 пръста, полейте със струйка зехтин и го сварете за 30 минути, докато омекне напълно. Охладете я и пасирайте до гладкост.
Източник: vkusnoteka.bg