Крехко пилешко месо с босилек и чесън


Крехко пилешко месо с босилек и чесън
Снимка: anitalianinmykitchen.com

Предлагаме ви една рецепта, която идва от обичаната ни Италия.

Необходими продукти:

4 пилешки гърди (с кожата)

½ чаша пресен босилек (нарязан)

1-2 скилидки чесън (смлян на ситно)

¼ чаена лъжичка сол

3-4 зърна черен пипер

3 супени лъжици масло (омекотено)

1-2 супени лъжици зехтин

3-4 резена лимон

1-2 чаени лъжички лимонов сок

Вижте още: Сочно и крехко пилешко в лимонов сос

Начин на приготвяне:

Нарежете босилека и го поставете в малка купа със смлян чесън, сол, 2-3 зърна черен пипер и масло, смесете, след което охладете за около 15 минути или докато стегне. С пръсти внимателно повдигнете кожата от пилето и разпределете сместа равномерно между парчетата.

В среден/голям тиган, предварително намазнен, наредете нарязания лимон, поставете отгоре пилешките парчета, с кожата нагоре. Полейте пилето с 1-2 чаени лъжички лимонов сок, поръсете с щипка-две сол и щипка-две черен пипер. Покрийте и гответе на слаб/среден огън за 25-30 минути, след като течността се изпари, увеличете котлона и обърнете пилето да се зачерви добре. Пак обърнете пилето обратно, поръсете отгоре с малко нарязан босилек и сервирайте.

Вижте още: Не сте опитвали толкова вкусни пилешки руладини

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама