Крехки вратни пържоли на фурна


Крехки вратни пържоли на фурна
Снимка: iStock

Вижте как да ги приготвите.

Необходими продукти:

1,500 кг свински врат

за маринатата:

3 с.л. барбекю сос

4 с.л. сос от нар

4-5 с.л. зехтин

1 ч.л. сумак

1/2 ч.л. черен пипер

сол

3 с.л. соев сос

Още:

пушен червен пипер

50 гр масло

светла бира

СВИНСКО С ПРАЗ

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Заливаме с маринатата. Оставяме ги за 2 часа в хладилник. Може да се приготвят вечерта и да престоят в маринатата за една нощ.

Нареждаме пържолите в тава. Поръсваме леко с пушен червен пипер. Слагаме парченце масло върху всяка пържола. Сипваме малко бира (да не надвишава нивото на месото).

Печем на 180 градуса с вентилатор до златисто, като поливаме пържолките от време на време със соса.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама