Класически родопски пататник


Класически родопски пататник
Снимка: iStock

Необходими продукти:

1 кг. картофи

1 глава кромид лук

1 купичка натрошено сирене

3 бр. яйца

125 г масло

1 щипка джоджен

½ ч.л. черен пипер

сол - на вкус

Вижте още: Яйчният крем за фунийки от нашето детство

Начин на приготвяне:

Объркайте добре настърганите картофи и лук с яйцата, ситно начупеното сирене, джоджена, черния пипер и солта.

Изсипете сместа в сгорещеното и леко порозовяло масло и я пържете на умерен огън, като не бъркате, а само раздрусвате леко.

Когато долната страна се изпържи леко до розово-кафеникава коричка, обърнете внимателно с решетъчна лъжица, за да се получи коричка и от другата страна.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама