Класическа рецепта за пиле Жулиен


Класическа рецепта за пиле Жулиен
Снимка: iStock/Guliver

Необходими продукти:

2 броя пеперуди пилешко филе

200 г гъби

100 г топено сирене

6 броя кисели краставички

50 г масло

200 г заквасена сметана

1 чушка

1 ч.л. черен пипер

1 ч.л. къри

1 ч.л. сол

3 с.л. зехтин

магданоз

Вижте още: Много вкусни пълнени тиквички с кайма

Начин на приготвяне:

Всички продукти, без гъбите, нарежете на жулиени. В дълбок тиган Уок разтопете маслото. Запържете пилешкото филе, подправено със сол и къри.

След това добавете чушката, гъбите, нарязани на тънки филийки, и пържете около три минути. Към тях прибавете краставичките и гответе още минута.

В друг тиган сложете зехтина, добавете топенето сирене и сметаната, разредете с малко топла вода, добавете подправките и разбърквайте внимателно около пет минути.

След това добавете тази смес в дълбокия тиган с пилето, разбъркайте до смесване на всички продукти.

Изсипете в йенска тенджера с капак и сложете във фурната за около петнадесет минути.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама