Класическа рецепта за паста Карбонара


Класическа рецепта за паста Карбонара
Снимка: iStock

Тази рецепта е типична за областта Лацио около Рим. Била е предпочитана рецепта за овчарите в Апенинските планини покрай Рим, които са я готвели при полеви условия.

Необходими продукти за спагети Карбонара

230 г спагети

2 големи яйца

½ чаша прясно настърган пармезан

4 резена бекон, нарязани на кубчета

4 скилидки чесън, смлени

сол и прясно смлян черен пипер на вкус

2 супени лъжици наситнени листа пресен магданоз

Вижте още: Паста с пушена сьомга на Джейми Оливър, приготвя се за 8 минути

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера с вряща подсолена вода сварете паста според инструкциите на опаковката, отделете 1/2 чаша вода и отцедете добре.

В малка купа разбийте заедно яйцата и пармезана, заделете.

Загрейте голям тиган на средно висока температура. Добавете бекона и гответе до кафяво и хрупкаво, около 6-8 минути. Махнете излишната мазнина. Прибавете чесъна и бъркайте, докато си пусне аромата, около 1 минута. Намалете топлината до минимум.

Работете бързо, прибавете в тигана пастата, яйчената смес и разбъркайте внимателно. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете запазената вода от пастата, една супена лъжица наведнъж, докато се достигне желаната консистенция.

Сервирайте спагетите веднага, гарнирани с магданоз по желание.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама